Păstrăvăria Lepșa intră într-un amplu proces de reabilitare. Din 1976 și până acum nu s-au făcut reabilitări importante acolo. Abia acum se vor face lucrări de modernizare și extindere cu bani de la Compania Națională de Investiții. În plus, va fi amenajată și o unitate de procesare de unde turiștii să poată cumpăra păstrăv afumat, un preparat culinar specific locului.
Aflată la 75 de kilometri de Focşani, Păstrăvăria Lepşa produce anual până la 12 tone de păstrăv-curcubeu. Acest peşte este rezistent la boli și se adaptează ușor la factorii de mediu. Atât înainte de pandemie, cât și acum, acest punct de atracție nu a dus lipsă de turiști.
Păstrăvăria se află în administrarea Direcției Silvice Vrancea, care a câștigat un proiect de modernizare și extindere. Finanțarea este asigurata prin Compania Națională de Investiții.
De proiectare se ocupă o firmă din Constanța. Aceasta își va încheia activitatea în cel mult 3 luni.
Odată cu finalizarea proiectului, producția de păstrăv se va tripla. Mai mult, după reabilitare, vor fi crescuți puieți de păstrăv curcubeu atât pentru vânzare cât și pentru colonizarea apelor de munte. Păstrăvăria Lepșa își va spori potențialul și prin faptul că va avea o unitate de procesare, de unde păstrăvul să poată fi cumpărat gata preparat, inclusiv afumat în mod tradițional, după o rețetă locală.