TELEJURNAL REGIONAL

Păstrăvăria Lepșa, cu o producție anuală de până la 12 tone de păstrăv-curcubeu, intră în modernizare. După finalizarea proiectului, producția se va tripla. Turiștii vor cumpăra păstrăv afumat, un preparat culinar specific locului

Păstrăvăria Lepșa intră într-un amplu proces de reabilitare. Din 1976 și până acum nu s-au făcut reabilitări importante acolo. Abia acum se vor face lucrări de modernizare și extindere cu bani de la Compania Națională de Investiții. În plus, va fi amenajată și o unitate de procesare de unde turiștii să poată cumpăra păstrăv afumat, un preparat culinar specific locului.

21 Aprilie 2021, 11:19 (actualizat 21 Aprilie 2021, 11:49) Știrile TVR |
Păstrăvăria Lepșa intră în renovare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Aflată la 75 de kilometri de Focşani, Păstrăvăria Lepşa produce anual până la 12 tone de păstrăv-curcubeu. Acest peşte este rezistent la boli și se adaptează ușor la factorii de mediu. Atât înainte de pandemie, cât și acum, acest punct de atracție nu a dus lipsă de turiști.

Păstrăvăria se află în administrarea Direcției Silvice Vrancea, care a câștigat un proiect de modernizare și extindere. Finanțarea este asigurata prin Compania Națională de Investiții.

De proiectare se ocupă o firmă din Constanța. Aceasta își va încheia activitatea în cel mult 3 luni.

Odată cu finalizarea proiectului, producția de păstrăv se va tripla. Mai mult, după reabilitare, vor fi crescuți  puieți de păstrăv curcubeu atât pentru vânzare cât și  pentru colonizarea apelor de munte. Păstrăvăria Lepșa își va spori potențialul și prin faptul că va avea o unitate de procesare, de unde păstrăvul să poată fi cumpărat gata preparat, inclusiv afumat în mod tradițional, după o rețetă locală.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 35°C
IASI 30°C 31°C
CLUJ 28°C 31°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 30°C 34°C
BRASOV 28°C 32°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI