Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
VIDEO TELEJURNAL

Păstrăv afumat în cobză de brad, după reţeta vânătorului şef al Casei Regale din anii '30

Dacă nu aţi mâncat peşte în noaptea de revelion, aşa cum spune tradiţia, puteţi încerca un păstrav afumat în cobza de brad. Reţeta, păstrată, cu sfinţenie, în zona Bucovinei, a fost creată chiar de vânătorul şef al Casei Regale din anii '30.

03 Ianuarie 2014, 14:03 |
Misterul păstrăvului afumat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

VIDEO
Misterul păstrăvului afumat
În satul Valea Putnei, din apropierea Pasului Mestecăniş, se află cea veche păstrăvărie din România, deschisă în 1896. Vânătorul şef al Casei Regale a creat aici reţeta păstrăvului afumat.

Reţeta păstrăvului împachetat în cetină de brad este cu totul specială.

Reţeta a fost păstrată din tată în fiu, însă nu a fost ţinută secretă. Mai mulţi localnici din Valea Putnei îşi câştigă traiul zilnic din păstrăvul afumat în cetină de brad. Teofil şi Mirela au încropit chiar o mică afacere.

Păstrăvul afumat din Valea Putnei se vinde în toată ţara. În Bucovina veţi găsi însă această delicatesă la preţurile cele mai mici - jumătate de kilogram, cu 35 de lei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 16°C
IASI 14°C 15°C
CLUJ 16°C 17°C
CONSTANTA 11°C 12°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 20 Aprilie 2019, 12:08
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 19-04-2019
Deschidere: 8279.83
Maxim: 8352.28
Mimim: 8279.83
Variatie: 0.86%
BRD
13.60
2.39%
FP
0.96
0.63%
SNG
33.45
0.6%
TLV
2.15
1.88%
TGN
350.00
0.28%
SNN
10.86
1.69%
EL
11.05
0.9%
WINE
19.00
1.06%
SIF2
1.20
0.84%
TBM
0.30
1.69%
ARHIVĂ ȘTIRI