Pasarelele inconștienței pe centura Capitalei. Cea din dreptul localității Chiajna, ”rezolvată” din marcaje

18 ianuarie 2023, 21:37

Pasarela din primele noastre imagini se află pe Centura Capitalei, în dreptul localității Chiajna. Pe lângă faptul că unul dintre pilonii acesteia se află chiar pe prima bandă de circulație, îngreunând și mai tare traficul deja supraaglomerat, pilonii scărilor din fier masiv nu sunt prinşi în beton, ceea ce ar putea provoca oricând o tragedie.

Valentin Ciobanu, specialist în siguranța rutieră: ”Sunt extrem de în culpă cei care au lăsat o astfel de structură pe drum, nesemnalizată şi nefixată în niciun fel. Iar sistemul de fixare trebuie să aibă un proiect verificat. Fără acel proiect verificat şi construit corespunzător poate oricând să ducă la accidente foarte grave, aşa cum s-a întâmplat de exemplu în Bucureşti, cu portalul limitator de la Pasajul Unirii.”

Iar cazul nu este singular. În aceeași zonă, spre localitatea Chitila, am mai numărat alte două pasarele care se află în situații asemănatoare.

La o aruncătură de băț se află o altă pasarelă, complet inutilă. Aceasta se află în plin câmp, într-o zonă unde nu există pietoni. După ce vor fi montate și treptele, pietonii ar putea traversa centura Bucureştiului, însă ar întra apoi într-un canal de irigații şi pe o linie de cale ferată.

Reprezentnatii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au explicaţii pentru fiecare problema semnalată.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: ”S-au retrasat marcajele şi pilonul nu mai este în bandă. A fost scos practic în afară benzii. Astăzi se retrasează marcajele în aşa fel încât geometria drumului să fie clară. Pasarelele nu sunt finalizate. Ele vor fi finalizate la şfârşitul lunii februarie. Încă sunt în lucru. Sunt asigurate sus prin sudură, jos încă nu sunt, pentru că nu s-a finalizat toată lucrarea.”

La rândul său, Alexandru Vâlvoi, președintele Asociației ”România fără gropi” a precizat: ”Avem aceste probleme pentru că nimeni nu este responsabil. Noi nu avem o responsabilizare a persoanei cu nume şi prenume pentru fiecare proiect în parte.”

Compania de Drumuri a semnat, anul trecut, un contract pentru modernizarea Centurii București, între Chiajna și Jilava. Lucrările ar trebui finalizate în 2025.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite