Pasarela din Mamaia ar putea fi demolată, dacă expertiza va arăta probleme la structura de rezistență. Au început lucrările de extragere a pilonilor

Pasarela pietonală din staţiunea Mamaia, pe care turiştii urcau să admire plajele şi largul mării, ar putea fi desfiinţată. Se lucrează la demontarea stâlpilor de susținere, care au fost acoperiţi de nisip odată cu lărgirea plajelor. Specialiștii vor face o expertiză pentru a vedea dacă structura de rezistență va mai permite folosirea pasarelei. În caz contrar, aceasta ar putea fi desființată.

28 Septembrie 2022, 12:00 (actualizat 28 Septembrie 2022, 20:47) Știrile TVR |

Pasarela din Mamaia, inaugurată în anul 2012, proiect de suflet al fostului primar Radu Mazăre, a fost scurtată din cauza lucrărilor de înnisipare din stațiune.

Lucrările de extracție a pilonilor pasarelei maritime (estacadă) din dreptul Hotelului Victoria au fost demarate zilele acestea.

Pe plaja din Mamaia au apărut utilaje care extrag pilonii montați la pasarelă.

Astfel, din pasarelă au rămas aproximativ 150 de metri, față de 420 metri cât va avea inițial.

Pasarela pornea de pe plaja din dreptul Hotelului Victoria şi făcea legătura cu digul din larg.

Construită pe o structură metalică prevăzută cu piloni, pe care s-au aşezat scânduri din lemn, pasarela a costat aproximativ 1,5 milioane de euro, din care Primăria Constanţa a contribuit cu 25%, restul banilor venind de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 5°C 6°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI