București: Pasajul Unirii, blocat joi dimineață, după ce un tir a rupt un limitator de înălțime. Poliția l-a amendat pe șoferul turc pentru că nu a respectat indicatorul care interzicea circulația mașinilor mai înalte de 3,5 metri

Tirul din Turcia care a blocat Pasajul Unirii joi dimineață
Tirul din Turcia care a blocat Pasajul Unirii joi dimineață
8 septembrie 2022, 10:18

UPDATE:  Poliția Capitalei a anunțat, joi, că l-a amendat pe șoferul turc care a blocat Pasajul Unirii, pentru că nu a respectat semnele de circulație și pentru că nu deținea autorizație de circulație pentru autovehicule de tonaj în zona A.

„În jurul orei 07.50, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier în zona Pasajului Unirii.

Pentru stabilirea situației de fapt, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, iar cu această ocazie s-a constatat faptul că un conducător auto, cetățean turc, a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor și remorcă dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Str. Colței, iar la intrarea în Pasajul Unirii, nu a respectat semnificația indicatorului „Accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5 metri” și a intrat în coliziune cu cadrul metalic pe care era montat indicatorul.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu deținea autorizație de circulație pentru autovehicule de tonaj în zona A. În acest context, a fost sancționat contravențional atât pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru nerespectarea prevederilor HCGMB 134/2004 privind circulația autovehiculelor destinate transportului de marfuri.

Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.

În urma evenimentului, au rezultat doar pagube materiale.

Traficul rutier a fost restricționat în Pasajul Unirii, dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Str. Colței și a fost reluat în jurul orei 09.45”, se arată în comunicatul oamenilor legii.

Nu este singurul incident de acest fel. În ultimele zile, două autocare au rămas înţepenite la intrarea în pasaj după ce au lovit limitatorul.

Poliţiştii rutieri spun că de vină sunt şoferii care nu au ce căuta pe acolo şi că înălţimea de 3,5 metri a limitatorului este semnalizată corect.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite