Pasajul Sudului, la a doua inaugurare. 3 ani și jumătate pentru 356 de metri de pasaj subteran

23 iulie 2017, 21:15

După ce la sfârşitul lunii aprilie constructorii îşi luau inima în dinţi şi reuşeau să deschidă traficul pe o bandă pe sens, duminică au blocat pasajul. De această dată de bucurie şi ca să permită tăierea panglicii!

În prezenţa primarului general, au inaugurat încă un „record”: 356 de metri de pasaj subteran finalizaţi în 3 ani şi jumătate de la începerea lucrărilor.

Banii au venit de la municipalitate, deşi în 2014, când au început lucrările, pasajul trebuia construit în proporţie de 90% cu bani europeni. Dar tărăgănarea lucrărilor a dus la pierderea banilor de la Bruxelles. 18.3 milioane de euro s-au cheltuit în total şi doar 15% din sumă au fost banii Uniunii Europene.

Constructorul mai vrea şi alţi bani de la muncipalitate şi a cerut în instanţă recunoaşterea unor cheltuieli făcute în cei peste 3 ani de când amână finalizarea lucrărilor, asta în condiţiile în care nici în acest moment lucrările nu sunt finalizate 100%.

Urmează şi a treia inaugurare.

Ionuţ Gheorghe, jurnalist TVR: „Şantierul rămâne deschis la suprafaţă. Până în toamnă constructorul promite că pe aici va circula şi tramvaiul, iar pietonii vor avea acces şi la pasajul care duce la staţia de metrou Piaţa Sudului”.

Pasajul rutier are 4 benzi, două pe fiecare sens, iar pietonii pot folosi 8 lifturi şi 4 scări rulante.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite