Pasajul rutier Unirii se redeschide. Va avea 498 de corpuri de iluminat și cel mai performant sistem de ventilație

3 septembrie 2022, 16:04

Pasajul rutier Unirii din centrul Bucureștiului, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a fost asfaltat în totalitate. Toate infiltrațiile de la nivelul carosabilului au fost izolate.

În pasaj au fost montate 498 de corpuri de iluminat pentru ca vizibilitatea să fie foarte bună, dar și cel mai performant sistem de ventilație, care acționează în momentul în care nivelul noxelor din tunel ajunge la un nivel ridicat.

Cele 60 de ventilatoare care compun întregul sistem evacuează și fumul către zonele de ieșire, în caz de incendiu. În paralel cu aceste lucrări, s-a intervenit la înlocuirea rețelelor edilitare de apă și canal, a celor electrice pentru a instala noul sistem de iluminat , dar și un nou sistem de supraveghere video. Totodată, pasajul a fost dotat cu două defibrilatoare automate pentru situații de urgență și cu amplificatoare pentru semnalul de telefonie mobilă.

În aprilie, primăria sectorului 4 a preluat pasajul Unirii de la Primăria Generală. Iar două luni mai târziu, în iunie, circulația prin tunel a fost oprită pentru lucrări. Iar șoferii s-au descurcat cum au putut.

Lucrările au durat exact 77 de zile, atât cât a prevăzut contractul. Pentru acest lucru, 300 de munciltori au lucrat zi și noapte.

Reparațiile și modernizarea pasajului au costat 12 milioane de euro, bani împrumutați de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Primăria de sector trebuie să-i restituie în 20 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite