Pasajul Mogoșoaia s-a deschis astăzi, în claxoanele șoferilor nemulțumiți că stăteau în trafic pe Centura Capitalei. Inaugurarea, cu jumătate de an mai devreme decât era prevăzut în contract

Pasajul Mogoșoaia, parte din Centura Capitalei, a fost deschis circulației. Cu șase luni mai devreme, dar constructorii încă mai au de lucru. Este doar începutul fluidizării traficului în zonă: blocajele sunt provocate de alte lucrări pe centură.

30 Septembrie 2021, 12:35 (actualizat 30 Septembrie 2021, 19:34) |

Despre un pasaj care să fluidizeze traficul de pe Centura Capitalei în zona Mogoșoaia se discută de peste un deceniu. Dar contractul de execuție a fost semnat abia în octombrie 2018. Lucrările însă au început cu întârziere, în aprilie 2020, din cauza avizelor și autorizației. Dar constructorul a acceptat o provocare: să termine șantierul mai repede. Așa s-a ajuns ca noul pasaj să fie deschis circulației cu șase luni mai devreme, deși mai sunt detalii de pus la punct.

În timpul discursurilor de inaugurare, șoferii care așteptau în coloană pe centură au claxonat nemulțumiți.

OCTAVIAN VASILIU, manager de proiect firmă de construcții: Este foarte important acest pasaj, pentru că asigură fluidizarea traficului pe centură și deblochează traficul pe relația București-Mogoșoaia-Buftea.

DAN VÎLCEANU, ministrul Transporturilor: Există fonduri pentru investiții și îmi doresc ca și în viitor să încercăm să dăm în trafic cât mai repede și alte obiective de invesții.

Pasajul are o lungime de 800 de metri și două benzi pe sens. Șoferii vor putea să circule mai ușor peste intersecția centurii capitalei cu DN 1A, unde se formau cozi kilometrice. După coborâre, însă, sunt nevoiți să circule tot bară la bară.

În zona sunt restricții impuse de alte lucrări.

De exemplu, pe tronsonul de drum dintre Mogoșoaia și Otopeni, lucrările de reparații la carosabil și cele de modernizare la sensul giratoriu de la intersecția șoselei de centură cu strada Gării din Otopeni ar urma să fie gata săptămâna viitoare, au declarat, pentru Știrile TVR, reprezentații Companiei de drumuri.

Pasajul de la Mogoșoaia a costat aproximativ 7 milioane de euro. Este singura mare investiție de pe centură finalizată în ultimii ani. Restul pasajelor de la Domnești, Berceni, Oltenița și Cernica, alte zone unde sunt blocaje în trafic, ar trebui să fie gata în toamna anului viitor.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Astăzi se deschide Pasajul Mogoșoaia. Surprinzător este că inaugurarea pe Centura Capitalei are loc mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere le dă șoferilor o veste mullt așteptată: joi, 30 septembrie 2021, se deschide traficul rutier pe Pasajul Mogoșoaia.

Joi, după ora 15:00, se inaugurează Pasajul Mogoșoaia, pe Centura Capitalei, peste DN1A.

Pasajul Mogoşoaia pe Centura Bucureşti peste DN 1A este situat pe Centura Bucureşti, între km 66+540 - km 67+340, şi include rampa de urcare (km 66+580 – km 66+810), rampa de coborâre km (66+920 - km 67+150) şi pasajul superior peste DN 1A, conform CNAIR. Contractul pentru construcţia Pasajului de la Mogoşoaia este în valoare de 32.259.665,70 lei fără TVA.

Lucrările la pasaj au început în aprilie 2020, iar inaugurarea are loc pe 30 septembrie 2021, înainte de termenul din contract, care era prevăzut în aprilie 2022.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 5°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 1°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI