Pasajul Domneşti a fost deschis circulaţiei. Grindeanu: Este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic

11 noiembrie 2022, 08:37

Este zona în care se intersectau trei artere extrem de circulate: şoseaua dinspre Domneşti, Centura Bucureşti şi Prelungirea Ghencea.

Compania de drumuri a scos la licitație construcția pasajului de la Domnești în 2015. Dar contractul a fost semnat doi ani mai târziu, din cauza contestațiilor. Primele lucrări au început abia în 2018 și s-au oprit, în lipsa autorizațiilor de construcție. Au fost reluate în 2020. Dar, din nou, au apărut probleme. Constructorul principal a dat faliment, iar lucrările au fost continuate de subcontractori. Acum, așteptarea șoferilor a luat sfârșit.

Termenul anunțat oficial pentru deschiderea pasajului de la Domnești era 15 noiembrie.

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Astăzi, cea mai aglomerată intersecţie din România primeşte un pasaj care să rezolve situaţia din zonă. Acest pasaj nu va rezolva definitiv problemele de pe centura Capitalei, eforturile trebuie să continue cu celelalte lucrări, cu legătura cu Bucureştiul.

Reprezentații Ministerului Transporturilor dau asigurări că șoselele adiacente vor fi lărgite la două benzi pe sens, câte are pasajul. Compania de Drumuri va lucra inclusiv la o parte din extinderea Prelungirii Ghencea.

Circulația pe Pasajul Domnești a fost deschisă! Este un moment așteptat de ani de zile atât de cei care locuiesc în zonă, cât și de cei care tranzitează Centura Capitalei.

Prin deschiderea circulației pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii București.

După deschiderea circulației inclusiv pe pasajele Berceni și Oltenița, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate” a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Pasajele de la Berceni și Olteniței, necesare pentru a reduce aglomerația pe centura Capitalei, au termen de finalizare tot anul acesta. Dar ar urma să fie gata abia la primăvară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite