Pasajul de la Mogoșoaia, de pe centura Capitalei, va fi gata în toamnă

16 august 2021, 17:52

Construcția pasajului de la Mogoșoaia, din nordul Bucureștiului, a început în aprilie 2020, după mai mulți ani de întârziere. Lucrarea ar urma să fluidizeze traficul într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Centurii Capitalei. Și va fi gata, în avans, dă asigurări constructorul.

Reprezentanții firmei de construcții au declarat pentru Știrile TVR că vor să termine lucrarea mai repede, până la 1 octombrie, în condițiile în care termenul din contract este aprilie 2022.

Pe Centura Capitalei, între Mogoșoaia și Otopeni drumul este reasfaltat și vor fi refăcute marcajele. Va fi reamenajat și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Gării din Otopeni, unde sunt frecvent blocaje. Noul giratoriu va fi iluminat și avea încă o bandă de circulație.

Compania de drumuri vrea să reamenajeze alte patru intersecții ale Centurii Capitalei. Vor fi construite pasaje pietonale, trotuare, parcări și stații de autobuz. În plus, va fi lărgit la 4 benzi și segmentul dintre DN 5 și Autostrada Soarelui.

Restul pasajelor de la Domnești, Berceni, Oltenița și Cernica au termen de finalizare anul viitor. Iar A0, autostrada de centură a Capitalei, în 2024.

Între timp, din 15 septembrie, vor începe lucrări de reparații și refacerea marcajelor pe Centura Capitalei, în zonele cu probleme. Pentru a nu perturba traficul, intervențiile se vor face noaptea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă