Pasajul bucureștean Pipera-Tunari, pasajul nimănui. Avariile au apărut pentru că nimeni nu a întreținut structura podului

21 aprilie 2019, 19:41

Niciuna dintre unităţile administrative ale Capitalei nu a reacţionat după ce Știrile TVR au arătat, în luna martie, situaţia pasajului bucureştean Pipera-Tunari, unde un stâlp este atât de degradat încât siguranţa circulaţiei este pusă sub semnul întrebării.

Pasajul a costat dublu din cauza altor erori de proiectare, iar după darea în folosinţă, în urmă cu 10 ani, trebuia inspectat anual, ca să nu mai vorbim de faptul că s-a aflat în perioada de garanţie a lucrărilor.

Dacă s-ar interveni acum, costurile ar fi minime! Ne-am interesat de ce nu se întâmplă asta şi am aflat astfel că nimeni nu revendică pasajul Pipera-Tunari! Acesta nu se află în administrarea vreunei primării!

Arhitectul-şef al Primăriei Voluntari afirma, în luna martie, că pasajul este sub tutela Primăriei Capitalei.

Printr-un comunicat emis după o lună de la data solicitării unui punct de vedere, edilii Muncipiului București susţin că pasajul nu se află în administrarea lor. Ne-au îndrumat către Primăria Sectorului 2, pe teritoriul căreia sa află capătul problematic al podului.

Vă informăm că pasajul menționat nu se află în administrarea Administrației Străzilor București, instituție din subordinea PMB care gestionează obiectivele de infrastructură administrate de Primăria Capitalei” (comunicatul Primăriei Municipiului Bucureşti)

Tot printr-un comunicat, Primăria Sectorului 2 pasează răspunderea, înapoi, către Primăria Generală.

După finalizarea lucrărilor de construire, pasajul a fost predat în administrare Primăriei Municipiului București, instituție care se ocupă și de întreținerea sa. Pentru obținerea de informații legate de starea pasajului respectiv, vă rugăm să vă adresați Primăriei Municipiului București” (comunicatul Primăriei Sectorului 2).

Practic, este un cerc… vicios! După ce a fost victima unor erori de proiectare, iată că pasajul este de 10 ani victima unor grave erori birocratice, instituţionale.

Acest reportaj îşi propune să fie un apel către edili, să discute între ei şi să intervină până când costurile nu vor fi prea mari ori va fi prea târziu. Evident, vom urmări ce se va întâmpla.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite