Pasaje pericol-public în București. Podurile Basarab și Grant au elemente ruginite care se pot desprinde oricând și sisteme de protecție lipsă

28 iunie 2022, 20:38

Pasajul Basarab din Capitală a costat nu mai puțin de 240 milioane de euro. La 11 ani de la darea lui în folosință, nu are recepția făcută și mai multe elemente din fier și tablă sunt ruginite. Stația de tramvai este vandalizată, scările rulante și jumătate dintre lifturi sunt nefuncționale. Trotuarul rulant care face legătura între Gara de Nord și Gara Basarab pentru care Primăria Capitalei a plătit 11 milioane de lei în 2013, a fost lăsat în paragină și este parțial distrus.

 

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Capitalei spune că după ce va expertiza Pasajul Basarab și după ce îl va repara, va face o nouă recepția a lucrărilor. La câteva sute de metri distantă se află un alt pasaj rutier al Capitalei care într-o stare jalnică – Podul Grant. Asta, deși autoritățile se laudă că au început să-l modernize.

 

 

Primăria Capitalei ne-a transmis că pentru această investiţie s-a înaintat către Consiliul General al Municipiului Bucureşti actualizarea indicatorilor tehnico-economici, iar costurile estimate în acest moment pentru finalizarea lucrărilor de consolidare sunt de aprox. 12 milioane euro, fără TVA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă