Pârtiile de schi din Italia vor fi închise pe întreaga perioadă a Sărbătorilor de iarnă

Pârtii de schi Italia
Pârtii de schi Italia
2 decembrie 2020, 16:18

Conform Corriere della Sera, se vor menține multe interdicții deja în vigoare, precum și împărțirea Italiei în culorile galben, portocaliu și roșu, în funcție de indicele de infectare.

Speranța autorităților este ca până la Crăciun toate regiunile să facă parte din zona galbenă, cu un indice de contaminare scăzut.

Astfel, conform noilor norme, teleschiurile și pârtiile de schi vor fi închise pentru întreaga perioadă de Crăciun. Ipoteza de a putea ajunge la un acord la nivel european cade și, prin urmare, Italia a decis să oprească sărbătorile la munte. Guvernul decisese, de asemenea, să închidă hotelurile de la munte, însă discuția în acest sens nu este încă închisă.

Pentru a descuraja plecările peste graniță, în special în țările care au decis să permită schiatul, s-a stabilit că cei care se întorc din în străinătate după 20 decembrie vor trebui să stea în carantină. Pentru cei care revin în Italia înainte de această dată, va fi suficient să facă un test Covid.

Totodată, ar urma să fie interzisă deplasarea între regiuni, chiar dacă se vor afla în zona galbenă, din 20 decembrie și pe toată durata sărbătorilor, până după Bobotează. Măsura se referă și la municipalități, însă numai în zilele de 25, 26 decembrie și 1 ianuarie.

Încă se dezbate problema persoanelor în vârstă nevoite să își petreacă singure sărbătorile.

De Crăciun și Revelion, va rămâne în vigoare interdicția ieșirii din case de la ora 22.00 până la ora 6.00. Nicio derogare nu va fi prevăzută în zilele de sărbătoare, astfel că slujbele religioase trebuie să se încheie la timp.

Magazinele se vor închide la ora 21:00, iar centrele comerciale vor putea rămâne deschise în weekend și de sărbătorile legale, înainte de 20 decembrie. În schimb, acestea trebuie să rămână închise în timpul sărbătorilor.

Restaurantele trebuie să închidă la ora 18 rămâne, oră după care va fi permisă livrarea la domiciliu.

 

Sursa: Mediafax

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite