Partidele fac jocurile pentru alegerile parlamentare. Figuri marcante din PSD ar putea să nu mai prindă locuri pe liste

12 octombrie 2020, 20:55

Mai mulți membri ai guvernului ar putea deveni senatori sau deputați după alegerile din 6 decembrie. Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, este susținut de organizația din Vaslui pentru un loc de deputat.

Și Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, urmează să candideze, alături de cancelarul premierului, Ionel Dancă, din partea PNL Vrancea.

Șeful PNL precizează că listele de candidați nu sunt încă finalizate și spune că îi va include și pe parlamentarii care au votat împotriva moțiunii de cenzură din august – Sorin Câmpeanu, Daniel Constantin și Mircea Banias.

Și la PSD au loc ședințe pentru alegerea celor mai potriviți candidați. Pe lângă unii parlamentari actuali, conducerea partidului vrea să propună alegătorilor nume noi de specialiști. În schimb, pe listele PSD nu vor fi probabil incluși fostul premier Viorica Dăncilă, foștii miniștri Carmen Dan și Florin Iordache, dar nici unii parlamentari, printre care Iulian Iancu și Eugen Nicolicea, după cum susțin surse politice.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, va deschide lista PMP București pentru Camera Deputaţilor, iar Cristian Diaconescu pe cea pentru Senat.

22 octombrie este termenul-limită pentru depunerea listelor de candidaţi la alegerile parlamentare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite