Participanții la protestele din Capitală acuză intervenția jandarmilor călare și că le-au fost blocate conturile de Facebook

27 noiembrie 2017, 19:35

După protestele de aseară la care au participat zeci de mii de oameni în Capitală și în alte orașe, astăzi a venit și replica premierului Mihai Tudose.

Prim-ministrul României, Mihai Tudose: Am avut eu 45 de mii de oameni în stradă? Eu nu am auzit. Legile justiției sunt în Parlament, deci nu răspund eu ca și Guvern. În ceea ce privește modificările din Codul Fiscal, își urmează cursul, sunt în Parlament.

La protestele de aseară din București au fost și tensiuni.

Participanții s-au plâns că jandarmii au intervenit cu echipaje călare pentru pentru a menține un sens liber în timpul marșului, iar animalele s-au speriat. Iar acum Opoziția cere explicații ministrului de Interne.

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senatul României, Iulian Dumitrescu: Doamna ministru de Interne Carmen Dan să ne spună și nouă cine a luat decizia stupidă ca la mitingul de aseară să vedem jandarmi călare printre manifestanți, femei, copii. Dacă doamna ministru Carmen Dan a luat decizia aceasta, PNL o să îi ceară de urgență demisia.

Intr-un mesaj oficial, Jandarmeria a transmis că la protestat au fost folosiți cai că să orienteze participanții pe un singur sens de circulație și că aceștia nu i-au pus în pericol pe manifestanți.

De la începutul anului, jandarmii călare au fost prezenți la 110 misiuni de asigurare a ordinii publice, inclusiv proteste și meciuri.

Protestatarii au reclamat și că le-au fost blocate temporar conturile de Facebook, după ce au distribuit materiale referitoare la manifestații. Specialiștii au o explicație.

Consultant social media, Alex Negrea: Oricine se poate trezi cu contul blocat dacă primește 10-15 raportări, fără nicio bază reală și e destul de ciudată situația, că nu există o soluție.

Peste 40 de mii de oameni au participat aseară în toată țara la proteste față de legile justiției și modificările fiscale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite