Parteneriat strategic Rusia –China. Xi Jinping: Preşedintele Putin este un prieten apropiat şi un mare coleg al meu

7 iunie 2019, 09:07

Cei doi președinți s-au angajat să dezvolte cooperarea militară și au încheiat nu mai puțin de 30 de acorduri economice. Cu zâmbete largi și strângeri de mână ferme, Xi Jinping și Vladimir Putin au încercat să demonstreze prietenia solidă dintre China, angajată într-un război economic cu Statele Unite și Rusia, care are cele mai slabe relații cu Occidentul după Razboiul Rece.

În ultimii şase ani ne-am întâlnit de 30 de ori. Pentru mine, Rusia este statul în care am făcut cele mai multe vizite, iar preşedintele Putin este un prieten apropiat şi un mare coleg al meu, a mărturisit Xi Jinping, preşedintele Chinei.

Vreau să le mulţumesc din nou preşedintelui Xi Jinping şi tuturor colegilor chinezi pentru munca eficientă împreună şi să îmi exprim încrederea că acordurile semnate cu ocazia acestei vizite vor strânge şi mai mult prietenia ruso-chineză, a spus Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.

La Bolshoi Teatr, cei doi lideri au asistat la un spectacol de muzică traditională chineză și rusă interpretată de o echipă mixtă și au vizitat o expoziție de fotografii despre relațiile bilaterale din 1950 până în prezent.

Cel mai simpatic moment al întâlnirii Putin – Xi Jinping a fost vizita la Ru Yi și Ding Ding, cel doi urși panda gigant pe care China i-a imprumutat Rusiei pentru 15 ani.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite