Parlamentul Rusiei este gata să amâne recunoașterea independenței regiunilor secesioniste din Ucraina

Duma de Stat Moscova
Duma de Stat Moscova
11 februarie 2022, 16:27

Preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, a declarat vineri că „este o problemă foarte serioasă, crucială. Discutăm despre apărarea vieţilor cetăţenilor şi compatrioţilor noştri”.

Volodin a anunţat noi consultări, în cadrul căror s-ar putea cere Ministerului de Externe sau altor structuri guvernamentale să îşi precizeze poziţia, ceea ce potrivit Reuters ar însemna o amânare.

Recunoaşterea oficială a regiunilor controlate din 2014 de separatiştii pro-ruşi ar intensifica şi mai multe tensiunile dintre Rusia şi Ucraina, aflate deja la cote ridicate după concentrarea de trupe ruseşti la frontiera ucraineană.

Preşedintele camerei a precizat că doar două grupuri parlamentare – comuniştii şi Rusia Dreaptă, care au împreună doar 85 de deputaţi din totalul de 450 – doresc votarea imediată a apelului către Putin.

Decizia se va lua probabil într-un consiliu format din parlamentarii cu funcţii de conducere.

Volodin este membru al partidului pro-prezidenţial Rusia Unită, care domină atât Duma, unde are 325 de deputaţi, cât şi peisajul politic din întreaga ţară. El a declarat că formaţiunea sa susţine o altă idee: trimiterea de echipamente militare şi de alte ajutoare în regiunile separatiste.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă