Parlamentul European solicită cotă de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, în companii

Parlamentul European solicită o cotă privind numărul de persoane cu dizabilităţi angajate în companii, în special cele mari, şi spune că UE ar trebui să dea un bun exemplu cu o astfel de acţiune, informează DPA.

11 Martie 2021, 17:02 (actualizat 11 Martie 2021, 17:56) Știrile TVR |
Parlamentul European

Abaterile ar putea fi întâmpinate cu sancţiuni eficiente şi proporţionale, care ar putea promova astfel un mediu de lucru incluziv, a declarat PE într-un raport adoptat miercuri.

Eurodeputata Katrin Langensiepen, din grupul Verzilor, a declarat că accesul egal la piaţa primară a muncii este departe de realitate pentru majoritatea persoanelor cu dizabilităţi. Rata de angajare a acestora este de doar 50,6%, în timp ce pentru persoanele fără dizabilităţi este de 74,8%.

Propunerile parlamentarilor au fost în principal în favoarea includerii persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa deschisă a muncii. Ei au subliniat că atelierele protejate ar trebui să fie o opţiune doar pentru o perioadă limitată de timp.

Statele membre ar trebui să asigure, de asemenea, recunoaşterea reciprocă a statutului de handicap, au spus ei. Cardul european pentru dizabilitate, care, potrivit comisarului pentru egalitate, Helena Dalli, este valabil în prezent în opt state membre, urmează să fie extins în întreaga UE până la sfârşitul anului 2023.

În Germania, angajatorii cu cel puţin 20 de posturi sunt deja obligaţi să ocupe 5% dintre acestea cu persoane cu dizabilităţi severe. Cu toate acestea, compania poate plăti şi o taxă compensatorie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI -1°C 2°C
CLUJ -1°C 1°C
CONSTANTA -1°C 2°C
CRAIOVA -1°C 0°C
BRASOV -5°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI