Parlamentul condamnă atacul antisermit împotriva Teatrului Evreiesc de Stat și a actriței Maia Morgenstern

Parlamentul condamnă într-o declarație adoptată de Camera Deputaților manifestările antisemite din societate și amenințările la adresa actriței Maia Morgenstern și a artiștilor de la Teatrul Evreiesc de Stat.

31 Martie 2021, 14:37 |
Deputații condamnă antisemitismul
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Deputații consideră că antisemitismul este o amenințare la adresa democrației, iar asumarea în totatlitate a trecutului este obligatorie.

Parlamentul solicită autorităților să pună în aplicare legile de prevenire și combatere a antisemitismului, iar autorităților locale să redenumească străzile sau instituțiile care poartă numele unor persoane condamnate pentru crime de război.

Declarația a fost adoptată cu un singur vot împotrivă, al deputatului PSD Daniel Ghiță.

"Reprezentându-i pe toţi cetăţenii României, noi, membrii Camerei Deputaţilor, ne exprimăm convingerea că antisemitismul este o ameninţare la adresa democraţiei, iar asumarea în întregime a trecutului reprezintă un element fundamental al responsabilităţii noastre, atât din prezent, cât şi pentru viitor. În acest context, subliniem că lupta împotriva antisemitismului este o datorie a întregii societăţi, fiind necesar să acţionăm în permanenţă pentru crearea celor mai eficiente mecanisme care să asigure protecţia şi dezvoltarea vieţii evreieşti, ca parte integrantă a României", adaugă documentul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI