Parlamentul canadian a desemnat gruparea Proud Boys ca „entitate teroristă”

Grup Proud Boys
Grup Proud Boys
26 ianuarie 2021, 07:58

Guvernul canadian a informat recent că agenţiile sale de securitate supraveghează îndeaproape această organizaţie şi că strâng dovezi pentru a sprijini înscrierea grupului pe lista neagră.

Astfel de liste trimit un mesaj clar, şi anume că niciodată Canada nu va tolera actele de violenţă„, a indicat o purtătoare de cuvânt a ministrului Securităţii publice, Bill Blair.

Atunci când o entitate este înscrisă pe listă, instituţiile financiare îi blochează activele„, a precizat ea.

Propusă de Noul Partid Democrat (NPD, stânga), moţiunea adoptată de Camera Comunelor îndeamnă guvernul liberal condus de Justin Trudeau „să utilizeze toate mijloacele la dispoziţia sa pentru a răspunde la proliferarea grupurilor pline de ură ale adepţilor supremaţiei rasei albe, începând cu desemnarea imediată a Proud Boys ca entitate teroristă” în Canada.

Membri ai Proud Boys, grup fondat de un canadian care ulterior s-a delimitat de el, s-au aflat în număr mare printre partizanii lui Donald Trump care au luat cu asalt Capitoliul, pe 6 ianuarie.

Cu câteva zile mai devreme, liderul acestei miliţii americane, Enrique Tarrio, a fost arestat.

În Canada, 5 membri ai grupului aparţinând Marinei regale canadiene au fost chemaţi la ordin pentru că au întrerupt o ceremonie autohtonă la Halifax, în Noua Scoţie (sud-est), în 2017.

Zeci de organizaţii sunt interzise în Canada, printre care Al-Qaida, Hezbollah, talibanii și gruparea Stat Islamic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite