Parlamentul britanic a respins din nou acordul pentru Brexit

12 martie 2019, 20:51

ACTUALIZARE Uniunea Europeană regretă respingerea Acordului Brexit de către Camera Comunelor, anunță Președintia Consiliului European. Un purtător de cuvânt al lui Donald Tusk a precizat caă amânarea ieșirii va fi aprobată doar în anumite condiții. În tot acest vacarm, primarul Londrei, Sadiq Khan, membru al partidului laburist, cere convocarea unui nou referendum.

Sâcâita de o răgușeală dobândită probabil în urma negocierilor purtate cu reprezentanții Uniunii până târziu în noapte, premierul britanic nu a reușit, pentru a doua oară să obțină sprijinul Camerei Comunelor. Noile asigurări obținute de Theresa May nu aduc nici o schimbare privind frontiera nord iralndeză, iar Marea Britanie riscă să rămână pe o durată nedefinită în uniunea vamală europeană.

Ce urmează? Parlamentul va vota dacă Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană fără nici un acord, și în acest caz negociatorul european Michel Barnier a anunțat deja că nu va exista nici o perioadă de tranziție, sau dacă Londra va cere o amânare a articolului 50.

 

Este a doua oară când deputații sunt chemați să se pronunțe prin vot asupra înțelegerii obținute de Theresa May.

Premierul britanic a anunțat aseară că garanțiile primite de la Uniunea Europeană privind rămânerea în uniunea vamală rezolva problema frontierei dintre provincia Irlanda de nord și Republica Irlanda.

Consilierul juridic al guvernului a atras atenția azi în parlament că ţara riscă să rămână blocată în aceastaăuniune vamală împotriva voinței sale.

Opoziția și câțiva parlamentari conservatori au anunțat că documentul nu aduce nimic nou și, prin urmare, îl vor respinge.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker a declarat aseară că nu va mai exista o a treia șansă pentru Marea Britanie, fapt reamintit și de prim-vicepreședintele comisiei europene Frans Timmermans, aflat la București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă