Parlamentul a decis înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureș, un proiect controversat

7 februarie 2018, 13:10

Acest proiect este unul foarte controversat, Opoziția l-a criticat, pentru că această idee, a înființării unui liceu printr-un proiect de lege, nu este în linie cu celelalte prevederi legale, potrivit cărora un liceu este înființat nu de Parlament, ci de autoritățile locale, a transmis Andreea Dumitrescu, de la Parlament. Iar o astfel de decizie fusese luată inițial de autoritățile locale, tocmai pentru acest liceu catolic din Târgu Mureș, un liceu și cu predare în limba maghiară. În urma unei anchete făcute de DNA, s-a dovedit că acel liceu, la momentul respectiv, fusese înființat ilegal de autoritățile locale și astfel înființarea a fost anulată de instanță. Tocmai acest lucru a fost criticat de Opoziție, pentru că atât liberalii, cât și cei din PMP au subliniat că, prin votarea acestui proiect de lege, se contrazice o decizie a instanței, dar și legi aflate în vigoare.

S-a votat proiectul, cu susținerea celor de la USR, care au spus că interesele elevilor trebuie să predomine și au hotărât să voteze alături de majoritatea PSD-ALDE și UDMR, care a susținut acest proiect.

Parlamentarii PMP și PNL au anunțat că vor contesta legea la Curtea Constitușională.

Proiectul a fost discutat inclusiv cu autoritățile Ungariei, Liviu Dragnea le-a dat asigurări săptămâna trecută că această situație va fi rezolvată.

Proiectul va merge pe masa președintelui Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite