Parlamentarul Cătălin Rădulescu nu mai are dreptul să deţină armă

Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu
17 martie 2017, 18:05

Polițiștii din Argeș vor sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), cu privire la nerespectarea regimului armelor și munițiilor de către deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

„Referitor la declarațiile apărute în spațiu public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a efectuat un control la locul de păstrare a armelor letale autorizate pentru deținere. În urma controlului și a verificărilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referitor la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, citat de Agerpres.

Rădulescu a fost şi amendat cu 2500 de lei.

La începutul săptămânii, Cătălin Rădulescu se arăta contrariat că autorităţile nu pun tunurile de apă pe protestatarii din Piaţa Victoriei. De asemenea, spunea că e hotărât să folosească armele din colecţia personală pentru a-i împrăştia.

„Pentru ce mai se duc oamenii în Piața Victoriei acum și pentru ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franța, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară și ei autorizare” – declara Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeș,  într-un interviu pentru „Adevărul”.

Deputatul a mai spus că are o armă AKM: „Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu și hotărârea mea”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu este de acord cu declaraţiile deputatului Cătălin Rădulescu: “Am o părere mai mult decât proastă în legătură cu afirmaţiile dumnealui. Dincolo de faptul că sunt neavenite, mi se par foarte periculoase. Eu nu ştiu dacă mai poate avea dreptul să deţină acele arme. Nu se poate juca cu asemenea declaraţii, afirmând că le foloseşte”.  Întrebat dacă se va lua vreo măsură la nivel de partid împotriva deputatului Cătălin Rădulescu, liderul PSD a spus că “vom discuta, nu iau decizii singur”. La întrebarea dacă deputatul Rădulescu riscă excluderea din partid, Liviu Dragnea a răspuns că „Da, riscă foarte multe lucruri. PSD-ul nu este de acord cu asemenea comportament”.

După interviul acordat pentru publicaţia Adevărul, deputatul Cătălin Rădulescu şi-a nuanţat declaraţiile despre protestatari. A făcut-o numai după ce i-a atenţionat pe jurnalişti că datorită lui, în calitate de revoluţionar, pot ei să ia, în zilele noastre, un interviu: „Nu sunt de acord ca oamenii să stea într-un loc, să ocupe un loc, fără motiv, seară de seară. Spuneţi-mi voi care e motivul, că stă lumea acolo?”

A ţinut să precizeze că nu vrea să iasă cu armele pe care le colecţionează în stradă decât în cazuri extreme, dacă se întoarce comunismul, şi nu împotriva protestatarilor, cum a fost interpretat: „Am o armă pe care am cumpărat-o… Dar ce legătură are, în primul rând? Ce legătură are faptul că eu sunt colecţionar conform legii şi că am nişte arme în colecţie cu care n-am tras în viaţa mea?”.

Cătălin Rădulescu a declarat că, după interviul de la Adevărul, a primit ameninţări cu moartea şi şi-a contactat deja avocaţii.

Deputatul  are o condamnare cu suspendare pentru fapte de corupţie şi este autorul mai multor iniţiative controversate în Parlament.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite