Parlamentarii se întorc din vacanță cu două săptămâni mai devreme

27 ianuarie 2020, 14:49

Guvernanții mizează pe lipsa de apetit a parlamentarilor din celelalte formațiuni politice pentru a forța și a veni cu o serie de proiecte și modificări la actualele legi prin diferite metode.

Astfel, miercuri vom avea o sesiune comună a parlamentului în care Guvernul Orban își va angaja răspunderea pe  modificarea legislației actuale în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi.

Se mizează că pentru PSD această metodă este răul cel mai mic comparativ cu o eventuală trecere a moțiunii de cezură cu care cei de la PSD și cei de la UDMR  au amenințat în ultimele zile. Potrivit surselor citate, dacă această moțiune de cenzură ar trece, atunci majoritatea parlamentarilor PSD s-ar trezi în fața perspectivei anticipatelor, a riscului de a nu mai fi pe listele viitoare de partid.

Până atunci, mâine vom avea și o sesiune separată, la nivelul Camerei Deputaților în care ar trebui să fie tranșată problema eliminării pensiilor speciale. Iar în acest caz, cei de la PNL au o strategie complementară. Dacă mâine ne putem aștepta la un vot pozitiv din partea tuturor formațiunilor politice, ulterior, cei de la PNL vor să vină cu o nouă OUG prin care să elimine din textul acestei legi un amendament formulat de social democratul Andrei Solomon care se referă la eliminarea acelor rente viagere acordate sportivilor și artiștilor emeriți.

Cu o nouă ordonanță ar putea să vină noul Guvern și în ceea ce privește o altă restanță tot în materie de legislație electorală  – revenirea la alegerea șefilor de consilii Județene indirect de către ceilalți consilieri județeni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite