Parlamentarii s-au întors la muncă. Legea offshore și rediscutarea Codurilor Penale, printre prioritățile majorității. Țarc pentru jurnaliști la Camera Deputaților

3 septembrie 2018, 10:03

Începe o săptămână politică tensionată, mai ales după ședința conducerii PSD de la Neptun. Vin în continuare acuzații la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, din partea Gabrielei Firea, iar liberalii amenință că vin cu noua moțiune de cenzură.

Sunt câteva priorități la proiectele legislative, unele rămase restante din sesiunea trecută: modificările la codurile penale, care în acest moment sunt la CCR, o ordonanță de urgență pe care a cerut-o Guvernul prin care să fie anulate toate protocoalele secrete dar și efectele lor pentru a se putea redeschide dosarele făcute pe baza acestora. Un proiect de suflet al majorității parlamentare este legea pensiilor.

Opoziția cere comisie de anchetă pentru protestele din 10 august dar și pentru criza pestei porcine. A fost chemată Viorica Dăncilă să dea explicații în fața plenului, însă conducerea Biroul Permanent al Camerei Deputaților nu a aprobat solicitarea pentru că, spunea Liviu Dragnea, nu se putea face chiar în prima zi, însă îi invită pe liberali să vină cu o nouă solicitare.

Liberalii și celelalte partide din opoziție pregătesc o moțiune de cenzură.

Jurnaliștii, ținuți departe de intrarea în plen și de biroul lui Liviu Dragnea

Camera Deputaţilor încearcă să restricţioneze libertatea de mişcare a jurnaliştilor în Parlament.

În această dimineață, la deschiderea noii sesiuni a fost instalat un ţarc, care să ţină jurnaliștii departe de intrarea în sala de plen şi de biroul preşedintelui Camerei, Liviu Dragnea.

Directorul Direcției Afaceri Interne din Camera Deputaților susţine că nu e nimic abuziv și că nu a primit „nicio comandă” politică.

Președintele Camerei Deputaților susţine că nu el a luat această decizie și că personal nu se simte agasat de jurnaliști.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor: ‘Nu, nici vorbă, puteţi să îmi daţi şi cu camerele în cap, cum aţi lovit alţi parlamentari. Dar dacă aşa înţelegeţi să faceţi presă, aşa o facem. Dar nu eu decid asta. Singurul lucru care cred că e puţin exagerat, dar parcă mi l-aş dori, la baie să pot să merg singur, în rest, nu e o problemă. Am înţeles că şi pantofii vreţi să ştiţi ce pantofi sunt, că sunt din bani publici. Cei mai ieftini, Otter, 200 şi ceva, negri, cu tocul de 1,5 cm‘.

Deocamdată, jurnaliştii au fost lăsăţi să iasă din ţarc şi să stea în locurile în care îi aşteptau de obicei pe deputaţi.

Conducerea Camerei încă nu a luat o decizie clară cu privire la spațiile în care vor avea acces jurnaliștii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite