Parlamentarii europeni vor să impună reguli pentru platformele video online

Parlamentarii europeni vor să facă ordine în multitudinea de filme și seriale de pe Internet și să impună platfomelor de distribuție obligația de a include producții europene și de a-i proteja pe minori de conținutul dăunător. Amănunte în corespondența de la Lucian Pîrvoiu.

26 Aprilie 2017, 15:50 (actualizat 26 Aprilie 2017, 16:01) |

În prezent, doar societățile de televiziune sunt obligate să programeze proporțional filme și seriale europene, noile medii de distribuție scăpând până în acest moment de astfel de constrângeri. Inițiativa aleșilor europeni prevede că pe viitor platformele de video on demand să programeze opere europene în proporție de cel puțin 30 la sută.

Petra Kammerevert, raportor: Este o țintă posibilă pentru furnizorii de conținut on-demand (la cerere),
mulți dintre cei importanți difuzează deja 20-27% opere europene. Totuși, credem că trebuie să existe
stimulente și că trebuie să existe o obligație de a participa în producția de a participa în producția de opere și filme europene.


Eurodeputații doresc și extinderea avertisemenelor pentru protecția minorilor de la televiziune la Internet. Potrivit unor cercetări recente, expunerea copiilor la conținutul de pe Internet este foarte mare, atât la școala cât și acasă, astfel că trebuie pus la punct un sistem de stabilire a gradului în care un anumit program este dăunător minorilor.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 5°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV 0°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI