Parlamentarii din Comisia specială au eliminat articolele neconstituționale din Codul Penal. Tudorel Toader ar putea fi schimbat din funcție miercuri

16 aprilie 2019, 21:15

Parlamentarii din Comisia Iordache au eliminat articolele neconstituționale din Codul Penal. Au rămas în vigoare înlesniri pentru cei care au săvârșit abuz în serviciu, dar și reducerea termenelor de prescripție, ceea ce a stârnit furia Opoziției. Puterea, în schimb, consideră că își îndeplinește obligația de a respecta deciziile Curții Constituționale.

La ședință a sosit și ministrul Justiției, Tudorel Toader, neinvitat, așa cum susține președintele comisiei.

De altfel, potrivit unor surse, ministrul Tudorel Toader ar urma să fie demis mâine. PSD are programată o ședință în care va stabili că Rovana Plumb și Natalia Intotero, candidate la europarlamentare, pleacă din cabinet. Aceeași va fi și soarta ministrului Justiției.

Deocamdată nu este clar dacă liderii social-democrați vor decide înlocuirea câtorva miniștri, care trebuie aprobată de președintele Iohannis, ori vor stabili să schimbe structura întregului guvern, ceea ce presupune un nou vot în Parlament, fără ca șeful statului să se poată opune. Senatorul Robert Cazanciuc și deputatul Eugen Nicolicea sunt cele mai vehiculate variante de înlocuire a lui Tudorel Toader.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite