Parlamentarii au adoptat, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind instituirea stării de urgenţă

Parlamentul a adoptat în unanimitate decretul prin care președintele Iohannis a instituit starea de urgență. Procedura este, așadar, finalizată, iar starea de urgență rămâne valabilă pe o perioadă de 30 de zile. Este o premieră: parlamentarii au votat prin teleconferință, iar în sală au fost doar cei din conducerea celor două camere şi staff-ul tehnic. Parlamentul va lucra în continuare în regim on-line.

19 Martie 2020, 07:39 (actualizat 19 Martie 2020, 22:03) |
Parlamentul a votat starea de urgență
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
SUMAR
 

     

     

 

Senatorii și deputații au adoptat în unanimitate proiectul de hotărâre privind instituirea stării de urgenţă, cu 445 de voturi "pentru".
Și-au exprimat votul electronic, de la distanță, printr-un sistem securizat.

Au venit și cu propuneri, pe care le vor trimite însă separat guvernului și președintelui Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a salutat, într-o declarație, votul în unanimitate acordat de Parlament.

Șeful statului a vorbit despre o dovadă de responsabilitate și de solidaritate din partea clasei politice, care înțelege gravitatea situației.

 

____________________________________

ACTUALIZARE Ședința plenului reunit, care are loc online, a început, iar liderii grupurilor parlamentare intră în direct prin telefon pentru a-și exprima punctul de vedere pe marginea măsurilor privind siuația de urgență în care ne aflăm.

ACTUALIZARE Senatorii şi deputaţii au făcut mai multe propuneri şi observaţii care au fost transmise Guvernului şi preşedintelui României. Aleşii vor putea vota printr-o aplicaţie, iar şedintele vor fi transmise live pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Şedinţa începe la ora 12.00 şi pentru prima dată va fi folosită o procedură specială de dezbatere şi vot electronic la distanţă, aprobată luni de Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean, vor fi prezenţi în sala de plen, iar dezbaterile vor avea loc printr-un sistem de teleconferinţă audio, votul deputaţilor şi senatorilor exercitându-se printr-o aplicaţie informatică realizată intern de către departamentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Proiectul de hotărâre care urmează să fie supus votului este pentru încuviinţarea măsurii adoptate de preşedintele României privind instituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul României.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI