Parlament: Modificări în comisii permanente, delegaţii şi grupuri de prietenie

Parlamentul României
Parlamentul României
22 iunie 2022, 12:36

În acest sens, senatorul PSD Angel Tîlvăr a fost numit preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Alina Gorghiu, senator PNL, a fost numită în Delegaţia permanentă a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, în locul deputatului neafiliat Ion Iordache.

Totodată, deputatul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian va face parte din Grupul PRO-America, în locul deputatului Andi Gabriel Grosaru.

Deputatul PSD Mihai Weber a fost numit membru în Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, în locul deputatului PSD Daniel Suciu, iar senatorului PNL Alina Gorghiu i-a încetat calitatea de membru.

De asemenea, parlamentarii au aprobat modificări în cadrul grupurilor de prietenie, deputatul PSD Ivan Bogdan Gruia urmând să facă parte din grupul de prietenie cu Republica Slovacă, deputatul PSD Dumitru Lucian Lungoci – din grupul de prietenie cu Regatul Arabiei Saudite, iar deputatul PNL Christine Thellmann – din grupul de prietenie cu Republica Indonezia.

O altă modificare aprobată de Parlament este în componenţa Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, deputatul AUR Boris Volosatîi înlocuindu-l pe deputatul neafiliat Ciprian Ciubuc.

În Comitetul director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, deputatul AUR Dumitru Focşa va ocupa funcţia de vicepreşedinte în locul deputatului Dănuţ Aelenei.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite