Parisul se pregătește pentru Jocurile Olimpice din 2024. Ceremonie spectuloasă pe malurile Senei

20 decembrie 2021, 15:18

Doi ani au durat discuțiile până când s-a căzut de acord că ceremonia de deschidere a jocurilor olimpice să se desfășoare într-un decor natural spectaculos. De-a lungul Senei, pe o lungime de 6 km, peste 160 de ambarcațiuni vor transporta 206 delegații. Peste 10 mii de sportivi vor participa la ceremonie.

„Este fără precedent. Este, desigur, pentru prima dată când o ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice ar putea avea loc în afară unui stadion. Scopul nostru comun a fost, de fapt, acela de a continuă să optimizăm acest impuls, această oportunitate de a spune lumii despre ambiţia acestor jocuri”, spune TONY ESTANGUET, şeful Comitetului de organizare a Olimpiadei Paris 2024.

Ceremonia va dura 3 ore și 15 minute și va oferi un spectacol total – muzică, jocuri de lumini și proiecții, 80 de ecrane gigant care vor permite spectatorilor să urmărească festivitatea. Punctul culminant al ceremoniei va fi la Trocadero, când se va aprinde flacăra olimpică.

„Un oraş că Paris, care este şi oraşul în care s-a născut Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, ar trebui să poarte şi un alt mesaj: jocuri populare, cu un public cu acces liber pentru o mare parte a acestui spaţiu extraordinar, la acest eveniment de nivel mondial”, spune ANNE HIDALGO, primarul Parisului.

Organizatorii au pus la punct toate detaliile pentru securitatea sportivilor și a spectatorilor. Accesul va fi gratuit pe cheiurile înalte ale Senei. Pe maluri vor fi amenajate tribune pentru oficialități iar pentru cei care vor dori să asiste la ceremonie din aceste locuri vor fi puse în vânzare bilete.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite