Parisul pustiu, o experiență inedită pentru fotografi

Parisul, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, este gol. Carantina oferă o imagine nemaivăzută, care transformă acest loc atât de iubit, într-un oraș fantomă. Și totuși, trecând peste orice tristețe pe care ți-o transmite un oraș pustiu, există posibilitatea de e redescoperi frumusețea unui Paris fără zgomot, fără poluare și fără mașini. O oportunitate de care fotografii profită din plin.

03 Aprilie 2020, 15:18 Știrile TVR |

Cyril Zannettacci, fotograf de presă cu multă experiență în spate, nu și-a imaginat niciodată că va putea să facă poze prin Parisul complet golit de oameni și de mașini. Place de la Concorde, grădinile Tuileries, strada din fața Adunării Naționale, șoseaua periferică pariziană, toate sunt acum goale, suprinse de Cyril în fotografii care fac parte din actualitate. Nimic teatral, nimic pregătit după vreun scenariu.

Cyril Zannettacci, fotograf profesionist: Să vezi complet pustii bulevardele din Paris, Parisul fantomatic, este impresionant. Ne simţim ca şi cum am avea Parisul întreg pentru noi înşine.

Alt loc emblematic din Paris, alt fotograf, aceeasi impresie. In mijlocul cartierului Montmartre, Bruno Levy nu si-a imaginat niciodata ca acest loc ar putea fi complet gol. Si totusi, asa este acum, in plina perioada de izolare.

Trocadero, locul unde fiecare turist sosit la Paris, acum nu e pustiu. Nu se aude niciun zgomot.

Nathalie Baetens, fotograf profesionist: Pentru un moment mă simt ca şi cum aş fi într-un decor de cinema sau într-un decor de teatru.

În plină perioadă de carantină, Parisul oferă lumii imagini dintr-un proiect artistic care va rămâne pentru totdeauna în albume.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 28°C 31°C
CLUJ 31°C 32°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 35°C 35°C
BRASOV 29°C 31°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI