Parisul pustiu, o experiență inedită pentru fotografi

3 aprilie 2020, 15:18

Cyril Zannettacci, fotograf de presă cu multă experiență în spate, nu și-a imaginat niciodată că va putea să facă poze prin Parisul complet golit de oameni și de mașini. Place de la Concorde, grădinile Tuileries, strada din fața Adunării Naționale, șoseaua periferică pariziană, toate sunt acum goale, suprinse de Cyril în fotografii care fac parte din actualitate. Nimic teatral, nimic pregătit după vreun scenariu.

Cyril Zannettacci, fotograf profesionist: Să vezi complet pustii bulevardele din Paris, Parisul fantomatic, este impresionant. Ne simţim ca şi cum am avea Parisul întreg pentru noi înşine.

Alt loc emblematic din Paris, alt fotograf, aceeasi impresie. In mijlocul cartierului Montmartre, Bruno Levy nu si-a imaginat niciodata ca acest loc ar putea fi complet gol. Si totusi, asa este acum, in plina perioada de izolare.

Trocadero, locul unde fiecare turist sosit la Paris, acum nu e pustiu. Nu se aude niciun zgomot.

Nathalie Baetens, fotograf profesionist: Pentru un moment mă simt ca şi cum aş fi într-un decor de cinema sau într-un decor de teatru.

În plină perioadă de carantină, Parisul oferă lumii imagini dintr-un proiect artistic care va rămâne pentru totdeauna în albume.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite