CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS

PARIS | "Mona Lisa Hekking", adjudecată pentru 2,9 milioane de euro la o licitaţie online organizată de Casa Christie’s

O reproducere a celebrei Mona Lisa, pictată de Leonardo da Vinci, a fost vândută cu aproape 3 milioane de euro. Licitația s-a desfășurat online, la Paris. Autorul tabloului este necunoscut, dar cel care a cumpărat pictura în 1953 a susținut mulți ani că deține originalul.

19 Iunie 2021, 13:20 (actualizat 19 Iunie 2021, 16:25) Știrile TVR |

Reproducerea vestitului tablou semnat Leonardo da Vinci era estimată în catalogul Casei de licitații Christie's la un preț cuprins între 200 de mii și 300 de mii de euro. Amatorii de artă au licitat pe internet și în scurt timp prețul a crescut, a depășit 500 de mii de euro, iar la final tabloul a fost adjudecat cu 2,9 milioane de euro, o suma considerată record de către specialiști.

Povestea reproducerii cu autor necunoscut a fascinat de-a lungul anilor, iar proprietarul Raymond Hekking a fost convins că deține originalul.

Pictura cunoscută și după numele proprietarului "Hekking Mona Lisa" a fost expertizată de-a lungul vremii de cei mai reputați specialiști, iar rezultatul a fost același - "Hekking Mona Lisa" este o reproducere.

Mona Lisa lui Leornardo da Vinci poate fi admirată în continuare la Muzeul Luvru din Paris, iar reproducerea "Hekking Mona Lisa" a ajuns, probabil, la un admirator al istoriei acestui tablou.

 

 

 

Franța, corespondență de la Mihaela Antoche

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 34°C
IASI 34°C 32°C
CLUJ 33°C 34°C
CONSTANTA 27°C 27°C
CRAIOVA 34°C 33°C
BRASOV 29°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI