Părinţii elevilor din localitatea bistriţeană Nepos vor ca şcoala din sat să aibă conducere şi buget propriu în continuare

19 ianuarie 2017, 10:01

Părinţii vor ca şcoala din sat să aibă conducere şi buget propriu în continuare. Inspectoratul şcolar este însă ferm: aplică legea învăţământului şi ordinul Ministrului Educaţiei.

Potrivit acestora, dacă nu sunt 300 de elevi înscrişi, şcoala va fi arondată Liceului Tehnologic din localitatea vecină, Feldru. Asta înseamnă că elevii din Nepos vor străbate zilnic peste zece kilometri ca să poată face carte.

În loc să fie plină de elevi, şcoala din Nepos a fost plină de părinţi. Aceştia sunt nemulţumiţi ca unitatea de învătământ de la ei din sat urmează să fie arondată Liceului Tehnologic din Feldru.

Protestele din Nepos au început săptămâna trecută, când localnicii au aflat ce urmează să se întâmple. Ei au depus o petiţie la Inspectoratul Şcolar şi la Prefectură şi au cerut să fie luaţi în calcul şi copiii cu vârsta între 0 şi 3 ani.

Numărul de elevi şi preşcolari înscrişi anul acesta la şcoală din Nepos este de 243, conform site-ului Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite