Părinţii copilului mort, audiaţi. Procurorii au ridicat documente de la spitalul privat unde a murit băieţelul

25 octombrie 2018, 12:46

Procurorii au ridicat mai multe documente de la spitalul privat ai căror reprezentanţi au refuzat să vină cu un punct de vedere până acum. La începutul săptămânii, aceştia au trimis un comunicat în care au precizat că s-au respectat toate procedurile şi protocoalele medicale.

Ieri, părinţii care sunt aşteptaţi la audieri şi-au înmormântat copilul.

Toţi cei care l-au cunoscut pe Ştefan au venit să îi aprindă o lumânare şi să îl conducă pe ultimul drum.

Părinţii şi bunicii copilului sunt împietriţi de durere. Bunica îşi aminteşte ultima discuţie cu Ştefan: „Mi-a spus: Pa, Maia, când a plecat. Şi cum l-am luat eu de acolo? Ne-a distrus viaţa, ne-a distrus familia.”

Mama copilului abia se poate ţine pe picioare: „Eu pentru asta mai trăiesc. Să facem ceva să nu mai moară copii cu zile şi nevinovaţi în România. Şi-au bătut joc de Ştefan, dar trebuie să nu-şi mai bată joc de alţi copii. Despre asta vorbim. Pentru asta lupt eu acum.”

Sunt în curs mai multe anchete. Una penală. Colegiul Medicilor s-a autosesizat, va analiza foaia de observaţie şi dacă s-au respectat protocoalele. Toţi doctorii care au intrat în sala de operaţie şi care l-au consultat apoi pe băieţel vor da explicaţii în faţa unei comisii.

Reprezentanții spitalului privat au precizat că au fost respectate toate protocoalele și procedurile medicale. Legiştii au stabilit că, postoperator, a apărut o sângerare retroperitoneală care a dus apoi la şoc hemoragic. Părinţii nu înţeleg cum a fost posibil ca niciun doctor să nu îşi dea seama că Ştefan a început să sângereze, mai ales că avea simptome specifice.

Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România: „Dacă nu te gândeşti, dacă prin natura patologiei aceleia care a fost operată, o complicaţie de tipul aceleia care a apărut este foarte rară. Omul, chirurgul, medicul are tentaţia de a nu se gândi la ea, la acea posibilitate, a acelei complicaţii. Asta ţine de calitatea fiecăruia, de modul în care ajunge să se gândească în mod permanent la ceea ce face şi la ceea ce se poate întâmpla.”

După operație, copilul nu s-a simțit bine. Părinții au cerut ajutorul doctorilor din spital. Dar, în final, au fost nevoiți să cheme SMURD-ul.

Dacă un medic va fi găsit vinovat medic, riscă să primească avertisment, amendă sau chiar să nu mai profeseze. Ancheta Colegiului Medicilor va dura aproximativ un an.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite