Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

Părinţi şi copii: Culorile sunt importante şi în farfurie

Nutriţioniştii spun că fiecare culoare aduce organismului beneficii importante şi cu cât consumăm fructe şi legume mai divers colorate, cu atât suntem mai sănătoşi.

14 Iulie 2014, 12:24 |
Părinți și copii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Culorile fructelor şi legumelor ne ajută să descoperim aportul de vitamine şi minerale pentru o bună funcţionare a organismului.

Specialiştii ne recomandă să consumăm, în fiecare zi, cam cinci porţii de fructe şi legume cât mai colorate. În acest fel, vom fi feriţi de o mulţime de boli, de la răceli până la cancer şi boli de inimă.

Legumele roşii: tomatele, ardeiul gras, ceapa, cartofii, zmeura, căpşunile, pepenele şi cireşele, toate conţin vitamina E, acid elagic, substanţe care reduc riscul de cancer de prostată, scad tensiunea arterială, îmbunătăţesc memoria şi întăresc organismul.

Cele verzi: salată, brocoli, spanacul, varza, fasolea păstăi, dovleceii, avocado, kiwi, perele, merele şi strugurii verzi sunt bogaţi în clorofilă, fibre, calciu, vitamina C, betacaroten şi reduc riscul apariţiei cancerului, normalizeaza digestia, îmbunătăţesc metabolismul şi scad tensiunea arterială.

Fructele şi legumele galbene şi portocalii: cartofii dulci, ardeiul gras, porumbul, perele, lămâile, caisele, grepfruturile, piersicile, portocalele, ananasul şi pepenele galben conţin, printre altele, potasiu şi vitamina C, care micşorează tensiunea arterială, stimulează producerea de colagen, îmbunătăţesc vederea şi mentin oasele sănătoase.

Şi substanţele albastre şi mov sunt importante. Vinetele, fasolea neagră, varza rosie, prunele, strugurii, afinele şi murele întăresc sistemul imunitar, reduc inflamaţiile, ajută la o bună digestie şi la sănătatatea tractului urinar, absorb calciul, îmbunătăţesc memoria şi previn îmbătrânirea.

Conopida, usturoiul, bananele, ceapa, perele şi ciupercile albe reglează activitatea inimii, tensiunea arterială şi reduc nivelului colesterolului rău din sânge.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 25°C 24°C
CLUJ 23°C 22°C
CONSTANTA 20°C 19°C
CRAIOVA 24°C 22°C
BRASOV 21°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 17 Octombrie 2018, 13:50
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 17-10-2018
Deschidere: 8560.32
Maxim: 8585.89
Mimim: 8545.75
Variatie: 0.3%
FP
0.94
0.11%
BRD
13.40
0%
TLV
2.33
0%
EL
10.72
0.56%
SNG
34.00
1.19%
TGN
347.50
0.72%
DIGI
29.25
0%
COTE
85.10
0.24%
SFG
24.00
2.04%
SIF5
2.17
0.69%
ARHIVĂ ȘTIRI