Părintele Ciprian Banu demonstrează, în fiecare zi, că uniți putem depăși orice greutăți și putem fi fericiți

1 decembrie 2022, 10:34

Au început o viață nouă, de care se bucură din plin. Au liniște, au cărți, jucării de toate felurile, laptopuri și pot învăța pentru a avea o viață frumoasă. Pentru minunea din viața lor este responsabil un preot din Constanța.

Cinci ani au durat lucrările, iar proiectul a fost dus la îndeplinire cu ajutorul unor oameni cu suflet mare.

Fiecare a contribuit cu câte puțin pentru o investiție de aproape cinci sute de mii de euro, în care toate dotările au fost noi. S-au ridicat 16 garsoniere în care pot sta 36 de persoane, mame și copii.

Anul trecut, pe 16 decembrie, preotul a trecut printr-o grea cumpănă. În miez de noapte, blocul în care locuia a luat foc. Aproape o sută de apartamente au fost afectate și zeci de mașini s-au făcut scrum, sub ochii locatarilor care încercau cu disperare să se salveze.

Preotul face tot ce îi stă în putință ca să vadă mamele şi copiii din așezământ, fericiți. Mamele au la dispoziție alimente și gătesc, fac curățenie și pot sta aici cât consideră că e necesar. Multe dintre ele au fost ajutate să își găsească și locuri de muncă.

Funcționarea adăpostului necesită lunar peste 250 de mii de lei, pentru cheltuielile cu alimentele, căldură și celelalte utilități. Totul devine posibil cu ajutorul donațiilor. Chiar dacă provocările sunt mari, preotul nu uită că la copii trebuie să ajungă Moș Nicolae și Moș Crăciun.

Părintele Ciprian Banu și cei care îi sar în ajutor demonstrează, în fiecare zi, că uniți putem depăși orice greutăți și putem fi fericiți.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite