Părintele Adrian Diaconu, duhovnicul Majestăţii Sale Regele Mihai: „Eu însumi am renunţat să vin cu soţia de Paşte în România şi le recomand tuturor să renunţe la această deplasare”

Părintele Adrian Diaconu
Părintele Adrian Diaconu
14 aprilie 2020, 21:22

Părintele Diaconu slujește la parohiile bisericilor ortodoxe românești din Geneva și Lausanne, din cantonul de Vaud, una dintre zonele cele mai afectate de pandemia de Covid-19 și îi îndemnă pe credincioșii români să rămână în Elveția până la sfârșitul pandemiei, chiar dacă dorul de casă este mare. Până acum, niciunul dintre românii aflați în parohia sa nu a contractat coronavirusul, dar părintele Adrian Dianconu le cere să nu vină în România și să rămână în casele lor din Elveția, unde să sărbătorească alături de familiile lor sfintele sărbătorile de Paști.

Părintele Adrian Diaconu: ″Ne apropiem de Sărbătorile Pascale şi, cu siguranţă, cea mai mare parte a românilor care s-au stabilit aici şi ar fi dorit să se întoarcă în ţară cu acest prilej, fie ei rezidenţi studenţi sau muncitori sezonieri. Dată fiind situaţia specială de izolare sau măsurile de carantinare din România pentru cei ce vin de afară, mulţi au renunţat să facă această călătorie. Eu însumi am renunţat să vin cu soţia de Paşte în România şi le recomand tuturor, cu căldură, să renunţe la această deplasare mai ales în această situaţie critică mai ales pt binele lor şi a celor de acasă. Dacă izolarea de ceilalţi îndeamnă la interiorizare, atunci vă doresc să aveţi parte de un Paște luminos, pe care să-l trăiţi în interiorul vostru, ca pe o netrecătoare bucurie a Învierii.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite