Părinții lui Charlie, bebelușul care suferă de o boală rară mortală, cer externarea micuțului. Spitalul refuză

25 iulie 2017, 23:45

Great Ormond Street Hospital, instituție medicală celebră în toată lumea, argumentează că, acasă, Charlie nu poate fi îngrijit; bebelușul are nevoie de ventilație, nu respiră singur, iar toată aparatura de care e nevoie nu poate fi dusă într-o locuință. În plus, pentru ca sfârșitul micuțului să fie fără dureri, trebuie să rămână în spital.

Părinții insistă – vor ca Charlie să-și petreacă ultimele clipe acasă. Au cerut instanței să ia o decizie pentru a-și putea lua copilul, de care se vor despărți foarte curând.

Greg Burke,  purtător de cuvânt al Vaticanului: „Suveranul Pontif este alături de părinţii lui Charlie Gard. Se roagă pentru Charlie.”

Charlie aree 11 luni suferă de o boală genetică rară, sindrom mitocondrial, care provoacă degradare cerebrala și atrofia completă a mușchilor.

Părinții au vrut să-l ducă în Statele Unite pentru un tratament experimental, instanța nu le-a permis, pentru că ar fi fost inutil, spuneau judecătorii, nu avea nicio șansă de ameliorare. Cazul a stârnit emoție nu doar în Marea Britanie, ci în toată lumea. În cele din urmă, părinții au renunțat la ideea tratamentului experimental și acum se luptă, tot în instanță, să-l poată lua acasă pentru ultimele clipe de viață.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă