Părinții cheltuie, în medie, în jur de 400 de lei pe rechizite

27 august 2017, 18:44

Pe vremuri, şcoala începea cu o călimară, un ghiozdan şi câteva caiete. Astăzi, rechizitele ocupă la început de an şcolar raioane întregi în supermarketuri şi librării. În goana după cele necesare pentru şcoală, părinţii au nevoie de răbdare şi de bani.

Cei mici au o singură dorinţă scurtă şi cuprinzătoare: rechizite cu personajele îndrăgite de ei. De la ghiozdan, la penar şi până la caiete, pixuri şi sticla de apă – totul trebuie să fie cu eroi, prinţese sau monştri.

49 de lei, atât costă în medie un ghiozdan care nu are imprimat personajul niciunui desen animat. Însă lucrurile se schimbă atunci când ajungem la capitolul ghiozdane sau rechizite cu desene sau filme pentru copii.

Cu două săptămâni înainte de şcoală un ghiozdan costă chiar şi 300 de lei, iar un penar, de la 10 la 100 de lei. Preţul unui caiet simplu pleacă de la 1 leu şi poate ajunge până la cinci lei, iar un stilou costă în medie 20 de lei. Caietele pentru geografie sau biologie costă în jur de trei lei, iar o trusă de geometrie – 40 de lei.

Dacă mai punem la socoteală hainele sau uniforma, un echipament sportiv şi auxiliarele cerute la clasă, cu mai puţin de 1.000 de lei şcoala nu poate să înceapă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite