Părinții care au copii înscriși într-o formă de învățământ vor primi o deducere personală suplimentară din impozit de 100 de lei pentru fiecare copil

11 ianuarie 2023, 12:14

Deducerea personală suplimentară se acordă de la 1 ianuarie unuia dintre părinți, indiferent de venit. Salariatul trebuie să aducă angajatorului adeverință de la unitatea de învățământ la care este înscris copilul: creșă, grădiniță sau școală și să completeze o declarație pe proprie răspundere.

Dacă părintele are mai multe locuri de muncă, deducerea specială va fi acordată la un singur angajator. Este vorba despre o reducere a bazei la care se calculează contribuțiile sociale.

Aproximativ 3 milioane de copii sunt înscriși în sistemul de învățământ preuniversitar. Iar părinții spun că orice ajutor este binevenit.

Consultanții fiscali spun că încă analizează avalanșa de modificări la Codul Fiscal. Dar, la o primă vedere, măsurile sunt contradictorii: pe de o parte sunt eliminate unele facilitați fiscale, pe de altă parte sunt introduse altele noi. Fiscaliștii consideră că această politică nu ajută economia.

Codul Fiscal și cel de procedură fiscală au fost modificate anul trecut. Anumite măsuri au intrat în vigoare de atunci, altele abia de anul acesta.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă