Părinți trendy, emoții clasice la Bacalaureat

5 iulie 2019, 21:29

La Liceul „Jean Monnet” din București, un grup mic de părinți a semnat condica de prezență la fiecare proba a Bacalaureatului. Mai emoționați decât elevii, părinții au dezbătut ore întregi programa de examen, în fața școlii. Știau subiectele din anii trecuți, erau la curent cu tot ce se vehicula în mediul online și își dădeau cu presupusul despre posibilele subiecte. Se linișteau abia când elevii ieșeau zâmbitori din sălile de examen.

Încrederea este cheia succesului în relația cu copilul. Iar părinții au înteles ca rezultatul nu se măsoară în note bune la examene sau concursuri, ci în fericirea copilului de a alege să facă ceea ce îi place.

Designeri, ingineri, avocați, mecanici sau profesori, viitorii specialiști ai României par pregătiți să-și ia rolurile în serios. Dar, mai au o etapă de parcurs: facultatea. Iar mulți dintre absolvenții de 9 și 10 au fost deja admiși la universități de prestigiu din Marea Britanie sau Olanda, și nu știu dacă se vor mai întoarce în țară. Asta este și durerea părinților, conștienți că trebuie să-i lase să-și urmeze visul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite