Parcurile din București sunt degradate, murdare, pline de gunoaie. Primarul Capitalei: Nu sunt de acord cu dvs în ceea ce priveşte curăţenia

30 iulie 2022, 19:31

Cum intri în Parcul Cișmigiu, care se află chiar vizavi de Primăria Capitalei, te izbeşte un miros greu de suportat din cauza găinaţului, dar şi a zecilor de saci cu gunoaie care zac neridicaţi la peste 32 de Grade Celsius. Aleile sunt murdare, vegetaţia este arsă de soare, iar băncile sunt acoperite de mizerie. Într-un loc de joacă pentru copii am întâlnit o persoană care face curăţenie în mod voluntar.

Nici Parcul Operei, care se află la o aruncătură de băț de Primărie, nu arată mai bine. Dincolo de faptul că aici aleile sunt cât de cât curate, tufișurile ascund zeci de saci menajeri aruncaţi la voia întâmplării, printre movile de crengi uscate.

În Herăstrău, cel mai vizitat parc al Bucureştiului, lucrurile sunt la fel. În plus, aici poți vedea alei crăpate, digurile lacului care se pot prăbuşi oricând din cauza eroziunii malului, pubelele de gunoi lipsesc , iar stâlpii care ar trebui să limiteze accesul maşinilor pe spaţiu verde sunt puşi la pământ.

Paradoxal, primarul Capitalei, Nicuşor Dan susţine că parcurile municipale sunt curate: „Nu sunt de acord cu dvs în ceea ce priveşte curăţenia. […] Există o ritmicitatea a curăţeniei în parcurile municipale.  Este o problemă care ne preocupă şi o să vedeţi că parcurile o să arate tot mai bine, făcând lucruri care nu s-au făcut de ani de zile.”

Dragoș Dincă, specialist în administrație publică: „Este foarte cald și fiecare dintre noi își dorește să ajungă într-un parc pentru puțină răcoare, numai că parcurile din București nu sunt foarte primitoare, sunt murdare. Orice administrație, din orice localitate, trebuie să asigure serviciile publice de bază: alimentare cu apă, drumuri, transport în comun și curățenie. Curățenia până la urmă reprezintă imaginea unui oraș.”

În prezent, de cele peste 10 mari parcuri din subordinea Primăriei Generale se ocupă Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement şi alte două companii municipale, care îşi pasează responsabilităţile de la una la alta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă