Parchetul saudit recunoaște că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost sedat și dezmembrat în consulat și cere condamnarea la moarte a vinovaților

15 noiembrie 2018, 14:34

Jamal Khashoggi a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul ţării sale din Istanbul, după ce a fost sedat, apoi dezmembrat de cinci responsabili saudiţi, a declarat procurorul general-adjunct, Shaalan al-Shaalan, care este şi purtătorul de cuvânt al parchetului.

Rămăşiţele editorialistului au fost apoi predate unui agent.

Unsprezece dintre cele 21 de persoane arestate în legătură cu moartea lui Khashoggi au fost inculpate, a spus reprezentantul parchetului, fără a face publice numele lor.

Parchetul general a susţinut că prinţul moştenitor Mohammed bin Salman a aflat de asasinarea jurnalistului abia după comiterea faptei, prin intermediul ”rapoartelor false” prezentate de agenţii responsabili cu operaţiunea şi ”al mijloacelor de comunicare”.

Khashoggi, colaborator al cotidianului The Washington Post din SUA, a fost ucis pe 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru documente necesare pentru a se căsători cu logodnica sa, cetăţeană turcă.

Corpul lui nu a fost încă găsit.

După ce a negat mai multe săptămâni, Arabia Saudită a recunoscut în cele din urmă că Jamal Khashoggi a fost ucis în consulat.

Cazul s-a transformat treptat într-un scandal planetar, pe măsură ce au apărut dezvăluiri despre circumstanţele macabre în care a avut loc asasinatul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite