Parchetul General: Procedurile în două dosare în care e vizat consilierul de la Interne, Valentin Rîciu, prelungite nejustificat

Controlul privind dosarele penale în care este vizat consilierul ministrului de Interne, Valentin Rîciu, agent șef în cadrul Brigăzii Rutiere, arată că procurorii Parchetului sector 3 nu au efectuat rapid actele de urmărire penală. O primă măsură anunțată este sesizarea Inspecției Judiciare. Rîciu este vizat în 3 dosare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, ultraj și abuz în serviciu. Două sunt la Parchetul sector 3, un dosar este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 4.

15 Ianuarie 2018, 19:04 (actualizat 17 Ianuarie 2018, 10:36) Știrile TVR |
Anchete tergiversate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"În urma verificărilor efectuate a rezultat că, în dosarele aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 București, procedurile s-au prelungit nejustificat, în cele două cauze nefiind efectuate acte de urmărire penală cu celeritate, ambele fiind repartizate pentru cercetări lucrătorilor de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere – Biroul control intern", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

"În dosarul aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 București, procurorul de caz a dispus măsurile necesare efectuării cu celeritate a actelor de urmărire penală, delegând în acest sens lucrătorii de poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, Biroul control intern. Totodată, constatând neefectuarea în termen a actelor dispuse, procurorul de caz a intervenit prompt, dispunând noi măsuri și stabilind un nou termen de efectuare a cercetărilor", se mai subliniază în document.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus sesizarea Inspecției Judiciare pentru prelungirea nejustificată a procedurilor în cele două dosare ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 București.

Mai mult, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va verifica felul în care procurorii de la parchetele competente supraveghează cercetările penale efectuate de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, Biroul control intern.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 26°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI