Parcările nu se mai plătesc prin SMS în Constanța și Mamaia

Parcările nu se mai plătesc prin SMS în Constanța
Parcările nu se mai plătesc prin SMS în Constanța
25 martie 2020, 15:56

Curtea de Apel Constanța a dispus, miercuri, anularea definitivă a regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din oraș.

Regulamentul a fost aplicat de Primăria Constanța din iunie 2018 în mai multe zone ale orașului și în stațiunea Mamaia și prevedea ca șoferii să plătească o taxă prin SMS sau transfer bancar pentru locul de parcare.

În ianuarie 2019, o asociație din Constanța a atacat în instanță hotărârea și a câștigat la Tribunalul Constanța în iunie 2019. Primăria Constanța a făcut apel, însă judecătorii instanței superioare l-au respins, miercuri, menținând soluția Tribunalului.

Judecătorii au arătat în motivarea deciziei că oamenii și firmele au acces liber şi nediscriminatoriu la servicii.

De asemenea, aceștia arătau că plata prin SMS sau prin transfer bancar, cu ajutorul unei aplicații, are mai multe probleme și este discriminator.

Au fost situaţii în care aplicaţia funcţiona cu mare întârziere sau cei care plateau nu primeau se confirmare.

Mai mult, reprezentanţii firmei care administrează aplicaţia recomandă folosirea cardului, pe motiv că SMS-urile sunt o tehnologie învechită și pot apărea întârzieri mai ales vara, în perioadele agglomerate. Dacă plata era întârziată prin procesarea SMS-urilor, cel care plătea devenea pasibil de amendă, deşi, în realitate, a plătit.

Sursă: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite