Parcări la periferie. Primăria promite o parcare cu 500 de locuri în estul Capitalei, peste un an

14 august 2019, 20:12

Construcţia parcării din Pantelimon a fost promisă cu ani în urmă aşa că unii şoferi care trec prin zonă sunt sceptici că va fi gata în termenul promis acum.

Parcarea de tip park&ride va avea 500 de locuri, buclă de întoarcere pentru tramvai, peroane, sală de așteptare, zonă de alimentație publică și de maxi-taxi. Un culoar va face legătura cu viitoarea stație de metrou, iar un pasaj pietonal va înlocui trecerile de pietoni.

În apropiere sunt stații de autobuz și tramvai și ceva mai departe o stație de metrou. Însă parcarea este departe de șoseaua de centură ceea ce înseamnă că acei șoferi care vin din estul Capitalei și vor să-și lase mașina aici nu vor scăpa complet de traficul aglomerat.

În urmă cu opt ani, în zonă ar fi trebuit să se construiască o parcare subterană. Dar lucrările au fost sistate din cauză că pânza freatică depășea cota fundațiilor. Actualul proiect, suprateran, va avea 2 etaje și terasă. Și va costa 21 de milioane de euro.

La Străulești unde Metrorex a deschis toamna trecută o parcare de tip park&ride, din cele 660 de locuri sunt ocupate în medie zilnic 100. O altă parcare de acest tip ar urma să fie construită  în zona de vest a Bucureștiului, în apropierea intersecției dintre Prelungirea Ghencea și șoseaua de centură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite