Parcare plătită cu ora pe bulevardele din sectorul 4 al Capitalei

Primăriile din Bucureşti vor să câştige mai mulţi bani din parcări. În sectorul 4 , din 23 august, oricine va opri pe marile bulevarde trebuie să plătescă până la 2 lei pe oră. Taxa se va achita prin sms, altfel, se poate ajunge la blocarea roţilor maşinii. Noile reguli sunt contestate însă înainte de a fi aplicate: chiar un viceprimar al Capitalei susţine că primăriile de sector nu pot taxa parcarea cu ora. Dar, oficial, nimeni nu a atacat decizia.

13 August 2021, 21:07 Știrile TVR |

Peste 2500 de locuri de parcare sunt pe arterele principale din Sectorul 4 şi toate vor aduce bani primăriei locale din 23 august.

Consiliul local a decis ca pe Brâncoveanu, Giurgiului, Tineretului şi alte cinci bulevarde în timpul săptămânii, între 8 şi 18, o oră de parcare să coste 2 lei în zone aglomerate. Acolo unde este trafic redus, parcarea va costa 1 leu pentru două ore. Iar plata trebuie făcută prin SMS.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, susține că sumele încasate îi vor permite primăriei să întrețină parcările deja existente și să amenajeze unele noi.

Decizia este contestată chiar înainte de a fi aplicată: viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu susține că este ilegal ca o primărie se sector să taxele parcarea cu ora.

Specialiștii în mobilitatea urbană admit că inițiativa Primăriei Sectorului 4 este normală, dar au o serie de obiecţii. Şi atrag atenţia că tot Bucureştiul are nevoie de o strategie a locurilor de parcare.

Şi Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că va lansa în dezbatere publică un nou regulament pentru parcările din Bucureşti în care vor fi prevăzute şi noi tarife. Nicuşor Dan susţie că trebuie corectat "dezechilibrul care vine din faptul că există parcări plătite cu număr mic de locuri şi un număr imens de spaţii de parcare gratuite ".

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI