Parcare gratuită la terminalul Străuleşti cu abonamentul la metrou. Dar șoferii preferă să parcheze în alte locuri

De acum, abonamentul la metrou deschide gratis porţile parcării de la terminalul Străuleşti, din nordul Capitalei. Șoferii își pot lăsa maşinile în spațiul special amenajat fără să mai fie taxaţi. Si de acolo pot lua metroul. Utilitatea investiției de peste 70 de milioane de euro depinde însă și de măsurile de eficientizare a transportului public, atrag atenția specialiștii.

02 Iunie 2021, 22:24 Știrile TVR |
Parcare gratuită la terminalul Străuleşti
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Terminalul de la Străulești, din zona nord a Capitalei, a fost dat în folosință în noiembrie 2018. A fost construit pentru ca șoferii care fac, zilnic, naveta, să lase mașinile în siguranță și să continue călătoria în oraș cu metroul sau cu autobuzul.

De atunci au trecut doi ani și jumătate, dar parcarea cu 660 de locuri e mai mult goală.

Într-o zi lucrătoare, parcarea terminalului de la Străulești este ocupată într-un procent de aproximativ 10% din capacitate. Două din cele trei niveluri rămân goale.

Șoferii preferă să parcheze pe străzile lăturalnice, în fața cimitirului vecin sau pe unde găsesc loc.

În 2019, Metrorex a înjumătățit tariful de parcare de la 1 leu, la 50 de bani pe oră. Cum măsura nu a dat rezultatele așteptate, societatea a decis ca, de la 1 iunie, parcarea să devină gratuită pentru șoferii care au abonamente la metrou.

Specialiștii susțin însă că parcările de tipul park&ride nu pot fi eficiente fără alte măsuri de eficientizare a transportului.

Ionuț Ciurea, președinte, Asociația Pro Infrastructură: Trebuie să se simtă mult mai câștigați să lase mașina acolo și să meargă cu un transport public. Poate trebuie să mai umblăm la extinderea rețelei de metrou, poate trebuie să mai umblăm la niște conexiuni la suprafață mai bune. Și conexiuni metrou - transport de suprafață.

Irina Zamfirescu, consultant în probleme de mobilitate urbană: În condițiile în care noi în continuare putem să parcăm în municipiul București gratuit și putem să o facem pe trotuare, putem să o facem pe prima bandă. Nu prea există măsuri active prin care șoferii să fie descurajați de la parcatul acesta.

Parcarea de la Străulești este gratuită pentru șoferii care au abonamente la metrou doar în intervalul 06:00-23:00. În afara programului se aplică tariful de 50 de bani pe oră.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI