„Parcă vine dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni”; „Un prinț adolescent a cucerit primul său titlu”. Presa internațională îl elogiază pe David Popovici

21 iunie 2022, 20:31

„Acesta este  David Popovici, înotătorul român în vârstă de 17 ani care de două sezoane își transformă visurile în realitate. Și viitorul este înfricoșător pentru alții”, scriu ziariștii de la AS, care spun că Popovici începe o nouă eră la Budapesta.

„Înotul lui nu are limite, parcă ar veni dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni„. Așa îl descriu cei mai buni ziariști sportivi din lume, care adaugă că românul  alunecă prin piscină cu puțin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare.

După aceasta performanță, înotătorul român de 17 ani este comparat cu cei mai mari sportivi din lume.

Swimswam, o altă publicație de profil, precizează că David Popovici este unul dintre cei 5 înotători ai lumii care au dărâmat recordul de 1, 44 la 200 de metri liber.

Un prinț adolescent a cucerit primul său titlu„, scrie France 24, care îl citează pe David: „ Obiectivul meu a fost să înot cât de repede pot.”

Și presa din Coreea de Sud vorbește despre înotătorul român, pe care sportivul de la Seul nu a reușit să îl învingă, secondându-l pe podium.

VEZI ȘI VIDEO David Popovici s-a calificat primul în finala de 100 de metri la CM de Natație, în direct la TVR1. Finala se vede miercuri tot la TVR

David Popovici, aur în proba de 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

AUR şi-a prezentat oficial candidatul la Primăria Capitalei

AUR anunță că îl măsoară intern pe Dan Puric pentru alegerile prezidențiale