Paramedicii gălățeni au primit motociclete de intervenție

Motocicletă SMURD
Motocicletă SMURD
16 septembrie 2020, 14:23

Motocicletele, care au costat 60.000 de euro, au ajuns miercuri la paramedicii gălățeni. Acestea au fost achiziționate de o fundație împreună cu o mare companie, în cadrul unui program național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu mijloace de intervenție urbană, capabile să scurteze timpul de răspuns la cazurile grave.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Eremia Grigorescu al Județului Galați, ambele motociclete sunt echipate cu defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență. De asemenea, pe motociclete vor fi montate dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și sisteme speciale de comunicații.

Pentru a folosi cele două motociclete, zece paramedici SMURD Galați au beneficiat de cursuri specifice de perfecționare pentru conducerea în condiții periculoase și au primit zece seturi complete de echipamente de protecție.

Programul a început în București la inițiativa Fundației pentru SMURD prin achiziționarea primelor două motociclete cu ajutorul fondurilor strânse în urma unei campanii de redirecționare a 2% din impozitul pe venit către această cauză.Până în prezent au mai fost achiziționate încă zece motociclete pentru orașele Cluj, Timișoara, Iași și Constanța și Brașov, în valoare totala de 300.000 euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă